Следвайте Гласове в Чували ли сте за вътрешна емиграция? Не вътрешна

...
Следвайте Гласове в Чували ли сте за вътрешна емиграция? Не вътрешна
Коментари Харесай

Димитър Ганчев: Лъжата, в която сега живеем е по-унизителна от тази през комунизма. Тогава ни манипулираха, сега подменят реалността

Следвайте " Гласове " в 
Чували ли сте за " вътрешна емиграция "? Не вътрешна миграция, а точно емиграция?

Така по времето на социализма назоваха отчуждението, основно на така наречен художествено-творческа интелигенция, от страната. Не можеш да приемаш протичащото се, само че и не можеш нищо да направиш. Дръпваш се настрана и започваш да се занимаваш с друго.
Започвам доста добре да ги разбирам. Намираме се в интервал, когато населяваната от нас територия е качена на трен за някъде, а ние сме се разделили на агитки, които възхваляват или подлагат на критика това " някъде ", без, обаче, някой да има надзор върху процеса. Има удовлетворени и недоволни, само че и двете групи са пасивни наблюдаващи (макар доволните да считат, че способстват с нещо). За мен е еднообразно унизително, накъдето и да ме возят. Все ми е тая дали алтернативата ми е трен за другаде. Все по-трудно ми става да изяснявам, че да те возят във втора класа е също толкоз унизително, едвам те возят в трета. И в първа е унизително.
Лъжата, в която в този момент живеем, дори е по-унизителна от предходната. Преди дори нямаше неистина. Ние не сме имали по никакъв начин неверна визия за това какво е от другата страна. Имахме единствено наложена наложителна отрицателна оценка, само че в действителност знаехме всичко доста добре. Никой не ни е заблуждавал за икономическите взаимоотношения, примерно, единствено трябваше да оценяваме отрицателно " употребата на човек от индивида ". Но знаехме по какъв начин работи системата на капитализма и че тя е ефикасна точно поради опцията да спечелиш доста от персоналната си самодейност. Знаехме го прелестно, единствено бяхме длъжни да имаме отрицателна оценка, тъй като облагата за един е направена от различен. Да, заради липса на частна самодейност, ние се развиваме по-бавно и сътворяваме по-малко неща, само че пък сме основали по-справедливо общество. Това не е неистина. Може да е операция, само че не е замяна на истината.

Докато в този момент от ден на ден живеем в цялостна неистина. Вече никой не си дава труда да ти внушава оценка. Директно е сменена действителността с виртуална такава.
Кой и по какъв начин ви убеди, да вземем за пример, че въглеродният двуокис в атмосферата е нездравословен? За кого е нездравословен? Та вие го издишвате - в случай че беше токсичен, щяхте да се задушете от личното си издихание. Никога в историята CO2 не е бил по-малко. Никога. През множеството време е бил 20-30 пъти повече и природата е процъфтявала. Буквално. Растенията обичат CO2. Тревопасните обичат растения. Хищниците обичат тревопасните. Природата обича CO2. Спаднал е по инцидентно стичане на събитията - многото дъждове и многото C02 в атмосферата е довело до такова буйно развиване на растителността преди към 300 милиона години, че растенията са растяли по-бързо, в сравнение с са изгнивали. Гъбите към този момент са се били появили, само че още не са били заели всички ниши и умрелите растения са се затрупвали от нови, преди да им бъде разградена целулозата. Така въглеродният двуокис от атмосферата е бил заловен във въглищата и бурното развиване на природата е завършило.
Природата ще ни е признателна, в случай че изправим грешката и извадим въглищата. Те са неточност на кръговрата, в действителност, само че мястото им е във въздуха, не подземен. От позиция на природата е вярно да се върнат назад. Тя страда от дефицит на въглероден двуокис.
Но някой ни убеди в противоположното. Ходят всякакви хора и изясняват, по какъв начин би трябвало да се декарбонизираме, тъй като щели сме да навредим на природата. Няма да и навредим. Може би ще навредим на метода, по който ние самите я използваме - ще се реалокират обработваемите земи, ще се реалокират обитаемите брегове. Ама това не е проблем на природата! За нея е значимо животът да процъфтява, а той ще се развие буйно с повишението на температурите, дъждовете и въглеродния двуокис. 

(на фотографията: количеството въглероден двуокис в атмосферата обратно във времето - сега сме най-вдясно, а предходната особеност преди 300 милиона години е когато са се образували въглищата)
Ние сме лицемери. Успяхме да убедим хората, че една част от тях би трябвало да жертват бъдещето повишение на качеството си на живот, с цел да не се постанова друга част да си трансформира техния метод на живот (например като изостави крайбрежието) и кръстихме това " грижа за природата ". Всъщност ще забавим безусловно неминуем развой със стотина години, променяйки балансите в стандарта на поколенията, които ще ги живеят. Така или другояче, температурата ще се покачва в идващите 10 000 години и 100 години повече или по-малко не трансформират нищо, с изключение на за десетина огромни крайбрежни града. Но ни убедиха, че ще живеем по-добре, в случай че не живеем по-добре. Тази неистина е по-унизителна от предходната, тъй като подменя самата същина, а не просто оценката за нея.
А да беше единствено тя...
Даже на тази бях спрял да обръщам внимание, само че ми я припомниха с следващия трен, на който ни качват, наименуван " План за възобновяване ". Щях по-малко да се нервирам, в случай че някой беше споделил " вижте какво, Ню Йорк не можем да го преместим, само че нищо не е постоянно и ще би трябвало да изчакаме крайбрежната инфраструктура сама да се разпадне и да забавим процеса на нейното потъването със стотина години, а пък така и така в тези 100 години няма да можем да създадем нови енергийни съюзи, тъй че по неотложност ще би трябвало малко да натиснем спирачката ". По-достойно е да те накарат да приемеш оценката на събитията, в сравнение с да ти основават подправена действителност.
 

 
 
 
15 Яну 2023148814 Яну 2023222613 Яну 2023345312 Яну 2023519011 Яну 20231005911 Яну 20236761Коментарибурятмонгол15 Яну 2023 15:59ч.
Прав е създателят.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Биолог15 Яну 2023 16:45ч.
О,чудесно! Трябва да четем повече сходни съвършени от научна позиция, и показателни от към просветителна. Но това не е всичко. Това не е цялата картина, а единствено 1/3 от нея. " Борбата с климата " е като битката с гравитацията. Но тя е единствено един от трите щриха, другите два са пандемизмът /истински иил подправен, това няма изключително значение/ и джендер идеологията. Ще попитате какво общо имат трите? Имат, имат, доста общо имат! Трите дружно съставляват ЦЯЛАТА КАРТИНА на протичащото се, и тя има едно заглавие " Екзодус ". По-простичко казано - депопулация. С климатизмът се унищожават стопанските системи. С пандемизмът се убиват непосредствено хората или се стопира обществения, както и икономическия живот /локдауни/. С джендъризмът се понижа прогресивно възпроизводството на хората. Трите неща са едно нещо - САТАНИЗЪМ. Защо толкоз ни ненавиждат нас, елементарните хора? Защо желаят да ни сведат до някакви скрижалски стойности от 0,5 милиарда или още по-малко? Защо откакто нито силата е недостиг, нито храната на Земята е пред приключване, нито въглеводородите са на края си? Защо, откакто 90 % на земната суша е РЯДКО НАСЕЛЕНА, а всички хора на планетата, в случай че се подредят в квадрат, и всеки застане на един метър от другия, квадратът ще бъде малко по-голям от...Софийско поле? Защо го вършат?... Защото са ПСИХОПАТИ. Защото са СОЦИОПАТИ. Защото нямат души, обладани са от НЕчовешки демони, по тази причина.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Дяволът води Запада15 Яну 2023 17:31ч.
Това е към този момент кристално ясно
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Иванов15 Яну 2023 20:53ч.
Както и при другите членове на художествено - креативната интелигенция Авторът,преди да напише някои истини,пооплю комунизма.Няма по какъв начин,такива са си те,Интелигентите,при всички общества и режими първата им задача е да се подчинят на политкоректността.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати комунизма е основан от капиталисти15 Яну 2023 21:22ч.
това са измами в битката за власт; техника за постоянно опълчване от което някои да печелят; и комунизма и карбонизацията, каквото и да значи това, са измислени неща; цикъла на въглеродния двуокис е толкоз комплициран, той взе участие във варовиковите наслагвания в океана, процесите на поглъщане и издигане на тектонични плочи, изригването на вулкани, предпазването на земята от заледяване и още доста неща; непрестанно е в придвижване и по този начин ще бъде вечно с или без самовлюбени нарциси;
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати дефиниция16 Яну 2023 8:20ч.
Комунизмът е общество, където " хората са равни ". Обаче има хора, които са " по-равни " от другите равни... Още след ВОСР до момента в който руснаците няма какво да ядат от " тъждество ", Другарят Улянов /Ленин/ не се лишава от нищо. Понеже заради сифилиса, който прихванала от " тежкия революцинен живот в Швейцария ", имал патологично остър слух и мъчно спял, и най дребния звук му пречил, другарят Ленин си поръчал дребен разкош. От Португалия му докарали тонове първокласен корк, същинско положение, с цел да му облицават жилището в Кремъл с корк, да бъде в идеална шумоизолация! Така Улянов дал персонален образец за равенството при Комунизма, по какъв начин с парите които са дали в тези небогати следвоенни години за импорт на корк, е можело да се спасят от гладна гибел стотици русначета... Та айде да се концентрираме върху СО2 и тезата на създателя /браво за нея!/, а не върху комунизма.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ИСТИНАТА Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС) ПРАВИ СВОБОДНИ15 Яну 2023 21:06ч.
Е БРАВО!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати квинтесенциален армаментариум15 Яну 2023 21:47ч.
Комунизъм, социализъм, капитализъм, няма значение. Командният център е един. Днес по този начин, на следващия ден иначе- както и когато им е преференциално. Ние сме просто маймуни, които ни разиграват на воля.. Изобщо зад всички революции, зад всеки "..изъм " стоят едни и същи човечета. Така било е и по този начин ще бъде. Има пояснение за какво стана по този начин, за тези които желаят да схванат. Но какво от това? Отиваме си.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати доктор Гилотен15 Яну 2023 22:22ч.
Вие май желаете: -производителите на ветроперки да намаляат облагите си; - производителите на фотоволтаици да понижат облагите си; - вложителите в " зелени " мощности да понижат облагите си; - производителите на електрически автомобили да признаят, чежса се набълбукали; - и т. н.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Негативната оценка16 Яну 2023 2:03ч.
не ни беше налагана наложително, а единствено ни беше припомняна. Защото тя си е отрицателна изначално, по принцип. И тя не е дадена от комунизма, а доста преди този момент - в Светото писание, да вземем за пример и освен там. Какво позитивно може да има в употребата на човек от индивида? И за какво се спекулира с така наречен " персонална самодейност ", вместо да се обърне внимание в името на какво е самодейността? Един апаш или палач също демонстрира самодейност, точно с цел да завоюва доста от тази своя персонална самодейност. Тук създателят несъмнено лицемерничи, евентуално от боязън - да не би да го посочат. Иначе - за екологията и въглеродният двуокис - поздравления.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати В продължение на 33 години16 Яну 2023 2:12ч.
се нагледахме какъв брой " ефикасен " е капитализмът. Строят се автомагистрали на баснословни цени и след 4-5 години са за главен ремонт. Храните са безвкусни и некачествени, тъй като са създадени за облага, а не за облекчаване на потребности. Здравеопазванена процедура няма, а търговия и бизнес. Лекарствата са такива, че след използването им да възникне потребност от три пъти повече други медикаменти, с цел да се поддържа оборота на капитала. Автомобилите, машините, тв приемниците, домакинските уреди и каква ли не още техника се създават на правилото " планувано остаряване ", т.е. - още веднъж не за облекчаване на потребности, а поддържане на бизнеса. Къде вижда създателят " успеваемост " в такава система, не ми е ясно?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Мила от Марс16 Яну 2023 2:21ч.
Хората станаха прекомерно самодоволни и глупави и си фантазираха, че могат да управляват всичко - природата, физичните и биол. закони, човешката природа - сякаш те са ги основали. Ще понижават въгл. излъчвания, ще намаляват температурата на планетата, ще ръководят пандемиите посредством изолираност и затваряне, с което единствено ги усложняват, ще си сменят пола посредством интервенции, сякаш в действителност могат да си го сменят, ще се подмладяват отново посредством интервенции, сякаш това е същинско подмладяване и ще стават безсмъртни, като отидат на Марс. " Вярват в науката " и копаят дъното. Запътили сме се към нищото.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Хайде и този другояче нелош анализатор16 Яну 2023 2:41ч.
Се е застраховал да написа против " комунизма " (?), че го бил манипулирал. С какво те манипулираха, момко? Примерно с изказванието, че Съединени американски щати са международният стражар ли? Ми не са ли? Или просто си пропуснал да го забележиш за три десетилетия? За останалото няма да пиша, че мястото е лимитирано, само че единствено поразсъждавай до каква степен след " комунизма " е докарана индустриализираната, със способно да нахрани още няколко Българии земеделие и отглеждане на животни, с вецове, тецове, павец и атомна електроцентрала, галактическа и впрочем България. Къде сме през днешния ден, момко?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Е по какъв начин до каква степен е докарана -16 Яну 2023 2:47ч.
Има банани, дъвки и дънки (турски и китайски). Окупирана е от американ солджърс, които имат правото да си вършат каквото си желаят безнаказано, гей прайдове, Неправителствени организации, фактчекъри, /раз/градска интелигенция, вакси Пфайзер, локдауни, етцетера. И за всичко в нея се разпорежда америкън ембъси. С помощта на Урсула. Сбылась фантазия идиота.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Когато критикувате създателя...16 Яну 2023 8:09ч.
...от марксистко-ленинските си позиции, и се хвърляте да браните " комунизма ", в действителност преливате от пусто в празно. Комунизъм в никакъв случай не е имало. Нито у нас, нито в Съюз на съветските социалистически републики, нито другаде в Източния блок. Имаше 45 години система на ДЪРЖАВЕН КАПИТАЛИЗЪМ, описвана правилно като " СОЦИАЛИЗЪМ ". Една сполучлива и прилична система за обществено устройство, която даде (поне за 20-30 години ) едно бързо икономическо развиване. Създаде ни промишленост, вкара ни в " МОДЕРНОСТТА " за това време. Повиши доста качеството на живот, даде осигуреност, обучение, налично опазване на здравето. Нивелация само че обществените разлики. Възможности за човешко развиване за всеки... Но това НЕ Е КОМУНИЗЪМ. Парично-стоковите връзки не дефинираха тази ера като комунистическа! Имаше пазар /социалистически/, имаше ПАРИ, имаше " персонална благосъстоятелност ", а в късните години и откровена " частна благосъстоятелност ". Спойката на цялата система беше комунистическата идеология и ОБЕЩАНИЕ В БЪДЕЩЕ ВРЕМЕ. Един непрестанно отместващ се небосвод /когато ще влезем в Комунизма/, който в един миг стартира да демотивира хората. Това е " ЛЪЖАТА " за която ви написа създателя, и го прави доста правилно и без завист. Той разказва в действителност предишното и няма потребност да му скачате, бранейки " Нероден Петко ".
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Не е правилно, че хората са били демотивирани16 Яну 2023 8:45ч.
Поне 80% от тах одобряваха концепцията за ярко бъдеще, съзнавайки негативите по пътя към него. Обществата в социалистическите страни станаха жертва на хитра машинация от страна на западните общества, като първите жертви бяха представителите на елита на соц.държавите. Иначе, по вашата логичност би трябвало да чакаме всеки миг хората в Китай, Северна Корея и Куба да бъдат всеобщо демотивирани, само че това някак си не се случва. Специално у нас нещастието се състои в това, че елитът, вместо да прояви храброст и креативно мислене посредством налагане на някои корекции, той се уплаши и реши да нулира всичко, като извърши реституция на някакво сходство на капитализъм от края на 19-ти век. Резултатйт го виждаме - селско стопанство основано на разпокъсана на дребни късчета земя, всеобщ дюкянджийски нрав, в това число и в ръководството на страната /доколкото може да се приказва за такава/. Липса на каквато и да била концепция за бъдещето, обусловена от откровена мисловна отпадналост прикрита зад участие в Европейски Съюз, НАТО, Шенген, еврозона и прочие дреболии за шир-потреба. Няма далечни хоризонти, даже и близки. Наблизо е единствено мъгла. Колкото до капитализмът - преди година-две някой постна тук гениално определение за него - капитализмът е профанно положение, както за обособения човек, по този начин и за обществото. Месля
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Продължение16 Яну 2023 8:46ч.
Мисля
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Продължение16 Яну 2023 8:48ч.
Мисля, че това се потвърждава през днешния ден и в международен мащаб.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати нов16 Яну 2023 10:33ч.
Главната тематика на създателя е напълно друга, само че някакви изкуфели соц. " интелигенти " едно си знаят, едно си баят. Промити мозъци има на всяка възраст и от всяко потомство.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Освобождението е близко16 Яну 2023 9:01ч.
Русия в усрайна бутна доминото
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани10 Яну 2023296811 Яну 202394411 Яну 202372528 Дек 2022913
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР